fbq('track', 'AddToCart'); fbq('track', 'ViewContent'); fbq('track', 'Purchase', {value: 0.00, currency: 'USD'}); x

Mineral Çeşitleri Nedir ?

20 Kasım 2023
Mineral Çeşitleri Nedir ?


İnsan vücudu tarafından doğal olarak üretilemeyen mineraller, doğada yaygın olarak bulunan inorganik maddelerdir. Toprak ve suda doğal olarak bulunan bu inorganik maddeler vücudun hayati fonksiyonları yerine getirmesinde önemli rol oynamaktadır. İnsan vücudu her minerale belli ölçüde ihtiyaç duyar. Bir insan vücudunun ortalama %6’sı minerallerden oluşur. İnsanın ihtiyaç duyduğu minerallerin özellikleri ve bunların faydaları çeşidine göre değişmektedir. Mineraller, diğer minerallerin emilmesinde de görev almaktadır.

Mineral Çeşitleri

Mineraller, işlevleri ve vücutta katkı sağladıkları bölümlere göre ayrılmaktadırlar. Her bir mineralin farklı bir görevi ve faydası bulunmaktadır. Minerallerin görevleri diş ve kemiklere katkı sağlamanın yanında bağışıklık güçlendirmek de olabilir. Enzimlerin çalışmasında görev alan mieraller önemli yapı taşlarıdır.

  1. Kalsiyum: Özellikle kemiklerde rol alan kalsiyum, kas ve sinirlerin de düzenli çalışmasında etkilidir. Vücutta en fazla bulunan mineraldir. Eksikliğinde kemik rahatsızlıklarına yol açan bu mineral süt ve süt ürünlerinde bol miktarda bulunmaktadır.
  2. Fosfor: Hücre çalışmasında ve onarılmasında gerekli olan fosfor, kalsiyumdan sonra vücutta en çok bulunan mineraldir. Kemik ve diş sağlığı için de önemli olan bu mineral, yüksek proteinli gıdalarda bulunmaktadır.
  3. Çinko: Vücuttaki birçok enzimin çalışmasında rol alan çinko minerali, bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Saça ve cilde de iyi gelen bu mineral, akne, egzama ve yaralın iyileşmesi gibi durumlarında faydalıdır.
  4. Selenyum: Hücre korunmasında önemli katkıları olan selenyum minerali, buğday ürünlerinde bulunmaktadır. Üreme sistemi, tiroid ve tansiyon düzenlenmesinde görev almaktadır. E vitamini ile birlikte çalışarak hücreyi koruyan selenyumun antioksidan özelliği bulunmaktadır.
  5. Magnezyum: Kan basıncını düzenlemede etkili olan bu mineral, metabolik faaliyetlerde de görev almaktadır. Sinir sisteminin çalışmasında da etkili olan magnezyum eksikliğinde ciddi problemler yaşanabilmektedir.
  6. Demir: Kanda oksijen taşınmasına yardımcı olan demir, hayati öneme sahiptir. Demir eksikliği çok sık rastlanılan bir durumdur ve yorgunluğa sebep olmaktadır.

Günlük alınması gereken belli miktarlarda mineraller bulunmaktadır. Bu sebeple beslenmenin dengeli ve düzenli olmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanında mineral takviyesi de alınabilir.

Barifit multivitamin takviyesi sizlere istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz vitamin mineral takviyesi sağlamaktadır. İçerisindeki 8 çeşit mineral ile vücudunuz daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Siz de şimdi sitemizi ziyaret edin ve Barifit Multivitamin takviyesini edinin.

 

KAYNAKLAR:

  1. https://www.buyukanadoluhastanesi.com/haber/1435/mineraller-101-mineraller-hakkinda-bilmeniz-gereken-her-sey
  2. https://www.gidabilgi.com/Kategori/Detay/mineraller-d55eee
  3. https://www.acibadem.com.tr/hayat/mineraller-hakkinda-bilmeniz-gerekenler/

 

 

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.